Bemutatkozás/About us

Frissítve / Updated:
2024. 05. 26.

Kedves Látogató!

Honlapunkkal, a www.avia-info.hu-val az a célunk, hogy adatbázisba foglaljuk azokat a repülőgépeket, amelyek szerepet játszottak a magyar repülés történetében, ideértve az Osztrák-Magyar Monarchia katonai repülőeszközeit is. Az adatbázisban az egyes gépek az egyedi azonosítójeleik (lajstromjel, oldalszám) alapján vannak megkülönböztetve. Arra is törekszünk, hogy lehetőség szerint fotókkal illusztráljuk az egyes repülőgépek különféle festési változatait.

A hasonló érdeklődésű emberek összefogására létrehoztunk egy csoportot a Facebook-on, ez elérhető a www.facebook.com/groups/avia.info címen. Ha gondolod, csatlakozz hozzánk!

Honlapunk adatbázisa nem teljes. A pontos adatok hiányában vannak olyan típusok illetve korszakok, amik egyelőre teljesen vagy részlegesen hiányoznak, így például a rákosmezei évek, vagy a katonai típusok közül az Il-10-esek többsége. A honlapot a szabadidőnk és a lehetőségeink függvényében folyamatosan fejlesztjük és bővítjük.

Noha igyekeztünk az itt szereplő információkat a legnagyobb gondossággal összeállítani, természetesen előfordulhatnak benne tévedések, pontatlanságok. Kérjük, ha ilyet tapasztalsz, jelezd azt felénk, hogy mielőbb kijavíthassuk! Ha pedig a gyűjteményedben találsz olyan fotót, amely a honlap témájába illik, és szívesen megosztanád másokkal is, kérjük, küldd el nekünk!

A honlapon 19712 lajstrom adata és 12693 kép található.

Segítségedet a többi látogató nevében is köszönjük!

  • Biró Sándor (adatbázis, programozás)
  • Groszvald Attila (fényképek, információk)
  • Horváth Balázs (fényképek, információk)

Kapcsolat

Dear Visitor,

our purpose with our website www.avia-info.hu is to create a database for the aircrafts which played a role in the Hungarian aviation history, including military aircrafts of the Austro-Hungarian Empire. Individual aircrafts are distinguished in the database by their unique identification marking (registration, serial). We also try to illustrate the different painting schemes of each aircraft with photos.

In order to socialize the people with similar interest we founded a Facebook group which is available at www.facebook.com/groups/avia.info address. Please join us if you like.

Database of our website is not complete. There are fully or partially missing types and eras due to the lack of exact information e.g. aircrafts of the early 1900s or most of the Il-10 „Beasts” from military types. The website is continuously developed and widen depending on our free time and possibilities.

Although we did our best to summarize the information carefully, there may be mistakes and inaccuracies, of course. Please inform us if you remark such thing so we can correct it as soon as possible. If you find a photo in your collection which is related to the topic of the website and would like to share it with the others please send it to us.

On the website datas of 19712 registries and 12693 images can be found.

Thanks for your support also in the name of other visitors.

  • Sándor Biró (database, programming)
  • Attila Groszvald (images, information)
  • Balázs Horváth (images, information)

Contact